God jul osv

Jag märker att jag blir mer och mer inaktiv på denna blogg, men det har inte alls hänt mycket sen vi fick lov. Jag har mest legat hemma och latat mig med Netflix och spel! 
 
Julfirande har vi haft. Vi var ett gäng hos mormor på julaftonen för att äta gott, titta på Kalle Anka och få julklapparna utdelade av tomten. Jag hade dock öppnat mina redan under morgonen, hemma. Jag fick en ny vattenkokare, presentkort, mobil mobilladdare, massa lotter (med en total vinst på 50:-, jag är rik!), och en bok - Annie Leibovitz "At Work" som dock inte har kommit än, men den är på gång! Fick även biopresentkort och ett par mystofflor. 
 
 
Till mormor tog jag förresten med mig en nyladdad polaroidkamera. Sjukt kul! Så nu har jag lite bilder på familjen. Ska ta med Joy, och lite vänner sen tänkte jag också, att ha och hänga på väggen hemma i Gamleby.
 
På tal om Joy så kommer jag få den bästa julklappen av honom. När jag pratade i telefonen med honom tidigare idag sa han att han fått ett par dagar extra ledigt från jobbet, så han kan åka ner och fira Nyår med mig åh. Jag längtar! Vi har inte setts på snart fyra veckor..
 
Nu ska jag återgå till mitt Netflix-tittande! Är inne på animerat, tidigare var det Monsters University och nu är det Wreck-It-Ralph, får se vad som kommer härnäst :)

LOOOOOOOOOOOOOOOOV

Den här veckan har gått rätt fort, vilket är SJUKT skönt! I måndags hade vi en liten föreläsning av vår egna lärare (så ingen gästlärare denna gång) om lite "Behind the scenes", så vi tittade på klipp från intervjuer/porträttfilmer med/om fotografer samt en längre film om Annie Leibovitz - Life through a lens. Jag hade redan sett den innan när jag var på Fotografiska när hon ställdes ut där men det är bra att se sånt fler gånger!
 
I tisdags hade vi eget arbete hela dagen, dvs retuschgruppen jobbade med sin uppgift och vi som har video pysslade med vår uppgift. 
 
I onsdags klippte vi ihop våra filmer/filmade/fixade det sista...
 
I natt ganska exakt klockan midnatt blev jag och Pauline färdiga!
 
och idag, torsdag, redovisades allt. Helt sjukt vad alla är duktiga ändå. Det märks att det är många olika personligheter i gruppen, även fast vi bara är nio som läser video men alla kortfilmer hade olika budskap och genres, var filmade på olika sätt osv. Jag är i alla fall väldigt stolt och nöjd över filmen jag och Pauline gjorde, dels för att det är den första filmen någonsin som jag varit med och filmat och redigerat (man måste ju börja någon gång så varför inte på högskola...?) och för att vi fick så bra kritik av lärare och klasskompisar. Till och med bättre än vad jag väntade mig om jag ska vara ärlig hahah.
 
Efter det chillade vi väl lite, läraren gick igenom Final cut och sånt där sen fick vi gå hemmm och nu har vi typ lov. Det är bara jag och en till kvar på internatet just nu, de andra har antingen åkt hem eller så är de på Folkhögskolan för lite julbord/-show men jag kände det var bäst att vara hemma och tvätta, städa, packa osv. Så nu dansar och sjunger jag runt på rummet samtidigt som jag städar. Ganska nice! Har lite julklappar jag ska slå in också.
 
Nästa gång vi hörs är jag hemma i Eskilstuna igen!

Lucia och lilla jul

 
I fredags gick vi upp jättttttttttetidigt för att vara på Folkhögskolan till klockan 8. Där hade de Luciatåg och de bjöd på pepparkakor och lussebullar. Det var ett lite annorlunda luciatåg, än vad man är van vid. De brukar ofta låta så sorgliga men detta hade ett mer upptempo, vilket var riktigt mysigt.
 
 
Efter Luciafirandet for vi in mot "centrum" i byn. Gestaltande fotografi hade utställning på Tingshuset med tema "funktion". Vi fick en lite mer privat visning, och det var väldigt intressant måste jag säga. De är så himla duktiga allesammans!
 
Efter det var vi flera som åkte in till Västervik. Vi gick på stan, köpte presenter till Secret Santa, fikade och åt thai/sushibuffé. Det var så himla underbart att ha en ledig dag, särskilt när det var sol!
 
 
Under lördagen hade vi Luciafest/firande av Lilla jul samt Secret Santa. Jag fick agera jultomte och dela ut paketen! Det var roligt. Jag fick en dinosaurie som lyser i mörkret (hur ballt!?) ett par bläckpennor med mustascher på ändarna och ett anteckningsblock i form av en kamera.
 
 
Jag kände mig dock inte top notch under kvällen så jag satt mest på rummet och tittade på Game of Thrones, när jag inte gick på en långpromenad. Det är svårt att få egentid när man bor på ett internat med 19 andra, det blir ganska påträngande emellanåt så det var skönt att få komma ifrån.
 
Idag, söndag, så "firar" jag och Joy vår första månadsdag, vår första av förhoppningsvis många många många fler. Han är dock i Sälen på säsongsjobb, så vi får väl kanske fira denna (och nästa månadsdag heh) när vi ses igen i januari.
 
I love this guy.
 
 
 
 
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se